Recepti

Pilaf je jelo što znači kuhana riža s ribom ili mesom. Malo ljudi zna da je pilav izum osobnog kuhara Aleksandra Makedonskog. Izumio ga je kada je zapovjednik oraha otišao u Srednju Aziju. U arsenalu modernih kulinarskih stručnjaka postoji više od stotinu recepata za pripremu pilau. Primjerice, riža se može pržiti u tavi, kuhati u tavi ili u posebnoj peći - laganom štednjaku.

Opširnije

Lavash - tanki, nemasni ovalni kolači. Beskvasni kruh odnedavno se koristi svugdje. Kuhari su cijenili njegove zasluge i pita „dobila status“ - glavni sastojak za pripremu grickalica. Prednosti beskvasnih pita: - niskokalorični pljesnivi hljeb, nutricionisti preporučuju s vremena na vrijeme zamijeniti hljeb i bijeli kruh s pita kruhom; - zbog velike veličine, pita kruh se može napuniti raznim punjenjem, na primjer, kašom, mesom, povrćem, kobasicama, gljivama, voćem i ribom; - Lavaški snack možete poslužiti hladan i topao.

Opširnije

Za mnoge je "curry" povezan sa začinjenim jelom azijske i indijske kuhinje, osim toga, ova riječ ima tri značenja: - prvo, "curry" je začin od lišća; - drugo, "curry" je mješavina začina (najmanje 3 sastojka) s izraženim okusom i aromom; - treće, "curry" je gusti umak konzistencije, koji se koristi za kuhanje svih vrsta mesa, peradi, morskih plodova, ribe i povrća.

Opširnije