Koliko košta transplantacija kose?

Pregled

Mnogo proizvoda obećava povećanje volumena ili vam pomaže da rastu više dlaka. Ali većina nije sve učinkovita. Najbolji način za dodavanje ili povećanje dlačica na nekom području je transplantacija kose.

Ali koliko košta transplantacija kose? Nema jasnog, jednostavnog odgovora na ovo pitanje. Oba tretmana i oporavak dolaze po cijeni, a oboje imaju više faktora koji će utjecati na ukupne troškove transplantacije.

Saznajte više: Što se događa tijekom presađivanja kose? "

Koliko koštaju troškovi liječenja

Trošak presađivanja kose je vrlo varijabilan na više različitih čimbenika, a obično se kreće od 4.000 do 15.000 dolara. Ti su troškovi često iz džepa. Većina osiguravajućih društava smatraju presađivanje kose kozmetičkim postupkom.

Trošak transplantacija kose ovisi o mnogim različitim čimbenicima. To uključuje:

Gdje živiš: Relativni troškovi života u tom području i broj obližnjih kirurga koji nude postupak mogu utjecati na ono što kirurg optužuje.

Vrsta postupka koju odaberete: Postoje dvije različite vrste transplantacija kose: presavijeni graftovi i mikrografovi. Svaki od njih ima drugačiji trošak.

Vještina vašeg kirurga: To je uobičajena korelacija: Ako se vaš kirurg smatra jednim od najboljih, oni mogu naplatiti više. Istovremeno, veće stope ne znače uvijek superiornu vještinu, pa pažljivo obavite svoje istraživanje.

Koliko dlaka želite presaditi: Želite li dodati nekoliko zakrpa bit će znatno manje nego što želi povećati kosu po cijelom skalpu.

Troškovi putovanja: To nije nešto što vaš liječnik će naplatiti, ali to je još uvijek trošak koji biste trebali razmotriti. Ponekad morate putovati daleko da biste pronašli najbolje stručnjake, a trebali biste uzeti u obzir ove troškove pri odlučivanju o tome možete li priuštiti postupak.

Koliko košta da se oporavi od presađivanja kose

Osim troškova liječenja, postoji nekoliko mogućih dodatnih troškova oporavka koje biste trebali uzeti u obzir. To uključuje:

  • lijekove protiv boli tijekom trenutnog oporavka
  • protuupalni lijekovi za smanjenje otekline na mjestu kirurškog zahvata
  • antibiotika kako bi se smanjio rizik od infekcije

Ako osjetite bilo kakve komplikacije, od kojih je najčešća infekcija, morat ćete je liječiti. To može biti izvor dodatnih troškova, uključujući troškove lijekova i posjeta liječniku.

Alternative za presađivanje kose

Ako čekate transplantaciju kose ili ga ne možete priuštiti, u međuvremenu možete koristiti nekoliko ne-kirurških alternativa. Ti lijekovi nisu tako učinkoviti, ali mogu pomoći.

Alternative za transplantaciju kose uključuju:

  • Minoxidil (Rogaine), koji je dostupan za kupnju bez recepta. Može se koristiti i za muškarce i za žene.
  • Tablete Finasterida (Propecia), koje mogu dati rezultate u liječenju ćelavosti muškog i ženskog uzorka između tri do šest mjeseci kontinuirane uporabe.
  • Laserska terapija niske razine, koja može tretirati gubitak kose u oba spola poticanjem stanične aktivnosti. Ona potiče zadržavanje kose i može ojačati slabu kosu.

Donja linija

Nema sumnje: presadnice kose ne dolaze po malom trošku - pogotovo s obzirom na to da možda neće raditi koliko god želite. Ako imate sredstva i odlučite želite uložiti u transplantaciju kose, odvojite malo vremena da provedete svoje istraživanje.

Možete dobiti više konzultacija kako biste dobili ideju o troškovima i pronašli kirurg koji vam odgovara. Sjeti se samo da kada se radi o trošku na koju utječe vještina kirurga, nemojte štedjeti. Unajmljivanje pravog kirurga, čak i ako vam je skuplje, može vam pomoći da dobijete najbolje moguće rezultate.

Imajte na umu da, kada je riječ o početnim troškovima liječenja, mnoge klinike mogu ponuditi planove za plaćanje ili financiranje kako bi se liječenje učinilo dostupnim više ljudi.

Gledaj video: Transplantacija kose - dr Marija Balković (Travanj 2020).