Banane vam pomažu da se bolje sjetite snova

Obično ljudi uspješno zaborave svoje snove gotovo odmah nakon buđenja. Ono što treba učiniti je obrazac ljudskog mozga. Da li se želite jasno sjetiti svakog sna? Počnite jesti više banana i uzimajte vitamin B6. Empirijski dokazano - ovaj vitamin pomaže vidjeti živopisnije i senzualnije snove kojih ćete se ujutro savršeno sjetiti.

Odavno je poznato da osoba ima mogućnost da vidi tri do pet zasebnih snova po noći. Jao, ujutro im ne ostaje u sjećanju. Vitamin B6, koji se nalazi u povrću, orasima, bananama, mesu i cjelovitim žitaricama, omogućuje vam da se sjetite snova. Ovu je činjenicu potvrdio zanimljiv eksperiment u koji je sudjelovalo dvanaest osoba. Bili su podijeljeni u tri skupine. Testovi iz prve skupine primali su 100 mg vitamina B6 dnevno, iz druge - 250 mg, trećoj skupini je dodijeljen placebo.

Trajanje eksperimenta bilo je pet dana. Subjekti odmah nakon buđenja točno su zabilježili svoje snove. Analiza ovih zapisa pokazala je da su ispitanici koji su primali 250 mg vitamina B6 imali najljepši san. Za sada znanstvenici nisu u stanju definitivno reći zašto vitamin B6 ima pozitivan učinak na pamćenje snova. Objašnjenje se najvjerojatnije nalazi u procesu pretvaranja aminokiselina u serotonin, što pokreće memoriju koja "bilježi" naše snove.

Ne treba pretjerivati ​​s bananama, jer u protivnom višak vitamina B6 može dovesti do ozbiljnih napada panike, nesanice, visokog krvnog tlaka i aritmija.

Pogledajte video: SF filmovi sa prevodom - Peti element 1997 (Studeni 2019).

Loading...