Za rezanje i bojanje kose tijekom trudnoće: je li moguće ili ne?

Trudnoća je, neosporno je, prekrasno vrijeme. Ali zajedno s radosnim emocijama donosi uzbuđenje, tjeskobu i ponekad vas tjera da razmišljate o pitanjima koja su prethodno uzeta zdravo za gotovo. Na primjer, možete li slikati ili rezati kosu tijekom trudnoće, S jedne strane, pa, naravno da možete, koja pitanja mogu biti. S druge strane, bake, tetke i druga rodbina, posebno starije generacije, počinju davati savjete za dobre namjere.

Iz njihovih se riječi ispada da u trudnoći ne možete učiniti puno - ne možete obrezati kosu ili će se dijete roditi "kratkim umom", obojiti kosu - "djetetu ćete naštetiti", dignuti ruke - "beba će se zapetljati u pupkovinu", gledati ružne ljude, plesti i plesti mnogo više zabrana. Pretpostavimo da tijekom trudnoće možete pokušati ne plesti, ne šivati, ne podizati ruke, ali kako to učiniti bez šišanja ili bojenja? Uostalom, u ovom trenutku želite izgledati što ljepše. Da, i mnoge moderne žene rade u uredima u kojima je potrebno pridržavati se pravila oblačenja i odgovarajuće šminke i frizure. Pa, nećete dolaziti na posao kao ne sačinjeni, s vraćenim korijenjem ili obraslom frizurom. Što učiniti?

Može ili ne može rezati kosu tijekom trudnoće

Postoji sasvim uobičajeno stajalište da tijekom trudnoće ne možete rezati kosu. Kako tretirati takvo mišljenje: treba li ga uzeti u obzir ili ga treba doživljavati kao praznovjerje? Odakle ovo? Ispada da su za to "krivi" naši dugogodišnji preci koji su vjerovali da čovjekova životna snaga leži u kosi - štite, pohranjuju informacije, produžuju život. Stoga je kosa bila ošišana samo u ekstremnim slučajevima, na primjer, tijekom ozbiljnih bolesti - kolere, kuge itd. Oprali su ih i češljali određene mjesečeve dane i, naravno, nisu se brijali tijekom trudnoće kako se ne bi lišili dodatne zaštite. Sva ta praznovjerja protežu se više od jednog stoljeća, ali ne nose samo predrasude.

U tijelu tijekom trudnoće događaju se hormonalne promjene, što ima pozitivan učinak na kosu i njihov izgled - one postaju gušće, svilenije, brže rastu, uspavani folikuli dlake se probude i postanu aktivni. Stoga, ako želite rasti kosu, trudnoća je vaša šansa. A ako imate kratku kosu, dovedite ih u red i napravite frizure, češće. Nažalost, nakon porođaja, ravnoteža se obnavlja, a folikuli dlake koji su se probudili tijekom trudnoće vraćaju se u san, a dlake koje rastu iz ovih žarulja upravo ispadaju. Stoga, činjenica da se mnoge žene zauzimaju za postporođajno "lijevanje", nije ništa drugo nego povratak gustoće kose u prvobitni položaj. Usput, frizeri kažu da ako žena ima kratku kosu, a redovito ih striže tijekom trudnoće, tada će ispadati manje nego oni s dugom kosom, jer folikuli dlaka imali manje iskustva. Ako se situacija s frizurom riješi - moguće je obrezati kosu tijekom trudnoće, pa kako se nositi s bojanjem?

Mogu li bojati kosu tijekom trudnoće

U običnom životu mnoge žene izgledaju njegovano i stilski, posjećuju salone ljepote, boje kosu. Tijekom trudnoće morate razmišljati o sigurnosti takvih postupaka. A žena ima pitanje - zar mjesečno bojanje uzgojenog korijena ne nanosi štetu zdravlju buduće bebe? Ili se može odreći ljepote i hodati s neurednom glavom, ali budite sigurni da je dijete sigurno. Posebne studije o sigurnosti mrlja tijekom trudnoće nisu provedene, ali ginekolozi i pedijatri savjetuju buduće majke, za svaki slučaj, da se suzdrže od slikanja na samom početku trudnoće, posebno u prva tri mjeseca, kada se polože i formiraju važni organi fetusa. Nadalje, opasnost nije toliko dodir boje s kožom, koliko udisani otrovni plinovi koji proizlaze iz amonijaka sadržanog u boji. Da, same trudnice u tom razdoblju mogu odbiti posjetiti frizera u obliku toksikoze - miris boje može izazvati još jedan napad mučnine. Stilisti također savjetuju bojanje kose tijekom trudnoće bojama bez amonijaka - imaju blažu formulu, a njihove kvalitete nisu niže od tradicionalnih boja s amonijakom.

Frizeri upozoravaju da nakon bojenja nije uvijek moguće dobiti željenu boju ili nijansu. I za to nisu krivi boje, već opet hormoni koji mijenjaju strukturu kose. Iz istog razloga, perma se ne može „kvačiti“. Tijekom trudnoće možete se odmaknuti od punog bojanja kose i izvršiti bojanje ili isticanje. Kod ovih metoda bojenja, rastući korijeni nisu toliko uočljivi, tj. Rijetko ih možete nijati i nema izravnog kontakta boje s kožom. Ako se još uvijek bojite upotrebe kemijskih boja, kosu možete obojati tijekom trudnoće prirodnim bojama - basmom, kana, decocijom luka od luka, ekstraktom kamilice.

Ako želite da tijekom trudnoće budete njegovani i lijepi, za svaki slučaj možete pronaći izlaz, postojala bi želja. Stoga, djevojke, žene, buduće majke, ne bojte se posjetiti frizere. Napravite modne frizure, lijepu i modernu haljinu. Postat ćete privlačniji, što će vam podići raspoloženje, oduševiti ljepotom vašeg supruga i napuniti se pozitivnim emocijama. Hoćete li obojati kosu ili ne, neka svaki od vas odluči pojedinačno, ovisno o zdravstvenom stanju, karakteristikama vašeg tijela ili osobnim predrasudama.

komentari

Lena 26.11.2016
Vjerujem da bezammiachnaya boja u trajanju dužem od 4 mjeseca neće donijeti nikakvu štetu ... idemo na posao i udišemo ispuh, nije li štetna !?
Ali da biste rezali krajeve kose, tako da je definitivno potrebno .... dlake postaju beskorisne, ako ih ne obrežete oko godinu dana.

Galka 27.03.2016
Imala sam 18 godina kada sam prvi put zatrudnjela i kako me majka nije odvraćala od šišanja, stala sam uza se. pa kako U ovoj dobi, ali bez stylinga!))) A ni jedno ni drugo, djeca su sasvim zdrava za sebe ili se nije dogodilo ništa loše.

Kristya 27.03.2016
Također držim mišljenje da tijekom trudnoće ne biste trebali bojiti kosu. Barem - uz sve vrste kemijskih boja, možete koristiti kanu. ona je prirodna i sigurna. A na štetu šišanja ... ne bih riskirao.

Vlada 27.03.2016
A ja vjerujem u neka stara, neka baba. I biti dvaput trudna, ili kad nije ošišana. Da ne spominjem slikanje ... Ako možeš biti strpljiv s bojanjem, onda mislim i s frizurom !! Za svaki slučaj ...))))

Nastya 27.03.2016
Snažno protiv boje za kosu tijekom trudnoće !!! Za mene to nije ni pitanje! Na zdravlje žena, i tako postoji puno načina da djeluju ponižavajuće, ali dijete se mora zaštititi! Možete i patiti nekoliko mjeseci!

Pogledajte video: Calling All Cars: Cop Killer Murder Throat Cut Drive 'Em Off the Dock (Studeni 2019).

Loading...