Prženje mesa i ribe u biljnom ulju je nezdravo

Dijetici već dugo govore o opasnosti od pržene hrane. A sada se betoniraju: mesni i riblji pupoljci prženi u biljnom ulju su posebno štetni. Bez obzira koje ulje koristite.

Kao odgovor na pitanje, je li doista tako opasno pržiti hranu i nije li bolje pirjati ili parovati, odgovor je prilično jednostavan: sve bi trebalo biti umjereno. Ako osoba vjeruje da je apsolutno zdrava, osim što mu je godina 15-40 godina, ponekad možete pojesti malo mesa kuhanog na roštilju, ili pržene piletine.

Ako ne pripadate ovoj kategoriji ljudi, tada pržena jela nisu za vas. Posebno namirnice pržene u biljnom ulju. Činjenica je da toplinska obrada za samo 4-5 minuta mijenja kemijsku formulu biljnog ulja i pretvara ga u trans masti, koje su monstruozno opasne za krvne žile.

Posebno je nepoželjno kombinirati životinjske masti s termički obrađenim biljnim mastima. Na primjer, koristite biljno ulje za prženje ribe ili mesa. Ali povrće se može kuhati u biljnom ulju, ali samo ih trebate pržiti na vrućem štednjaku i ne više od 2-4 minute. Za kuhanje je bolje koristiti vruću tavu s neljepljivim premazom i bez ulja. Ali najbolji način očuvanja vitamina i minerala je gašenje ili parenje na niskim toplinama.

Pogledajte video: Cooking fried Meat in the Chinese Wok. (Listopad 2019).