Znanstvenici savjetuju da ne obuzdavaju emocije tijekom seksa

Veće zadovoljstvo od seksa pruža se onim parovima koji ga čine bučnim i emocionalnim. Žene pokazuju posebno glasne reakcije na postupke svog partnera, kažu britanski stručnjaci sa Sveučilišta u Leedsu.

Općenito je prihvaćeno da takvo žensko ponašanje pomaže muškarcu da se lakše nosi sa zadatkom, jer vidi da njegovi napori nisu uzaludni. Činjenica da muškarci zaista doživljavaju snažniji osjećaj, ako partner otvoreno pokaže zadovoljstvo, pokazala je studija.

Na provođenje studije znanstvenici su pozvali 71 ženu i zamolili ih da opišu zvukove koje emitiraju tijekom spolnog odnosa, točnije neposredno prije i tijekom orgazma partnera. Pokazalo se da dvije trećine žena posebno izrađuje zvuči glasnije kako bi pomogle partneru da lakše postigne orgazam.

Većina anketiranih žena (92%) bila je sigurna da je takva taktika pomogla muškarcima, a 87% nije skrivalo činjenicu da su namjerno to koristile. Činjenicu da žene izražavaju glasnije emocije (94% sudionika studije to je priznalo) prepoznali su i muškarci, točnije 7 od 10 ispitanika.

Taj se obrazac objašnjava činjenicom da je ženski orgazam brži zbog osjetljivih živaca klitorisa, koji pružaju dodatnu stimulaciju.

Pogledajte video: My Friend Irma: Psycholo Newspaper Column Dictation System (Listopad 2019).