Parižanima je službeno dozvoljeno nošenje hlača

Napokon, Parižani će moći službeno nositi takve muške dodatke za garderobu kao hlače. Zabranu hlača u Parizu ukinula je ministrica za ženska prava Madame Nayyat Vallo-Belkasem. Od danas žandarmi nemaju pravo uhićivati ​​pariške žene u hlačama. Naravno, takvi presedani nisu zabilježeni ranije, ali formalno ih je policija mogla napraviti.

"Ovaj zakon nema nikakve veze s načelima jednakosti koja su propisana ustavom. Francuska se obvezala na Europu i mora ih ispuniti “, najavio je ministar pravosuđa.

Prema drevnom zakonu, odobrenom za vrijeme Francuske revolucije, žene u Parizu koje su željele nositi pantalone morale su kontaktirati policijsku upravu i dobiti posebno dopuštenje. 1892. i 1909. u zakon su uvedena manja izuzeća koja su omogućila Parižanima da nose hlače za biciklizam i jahanje.

Ali hodanje u hlačama za slabiji spol bilo je strogo zabranjeno. Ako govorimo o primjenjivosti dvogodišnjeg zakona isključivo u Parizu, onda se ta činjenica objašnjava riječima revolucionara koji su tvrdili da Parižani ne nose kratke pantalone, naime hlače.

Pokušaji otkazivanja čudnog, najblaže rečeno, zakona učinjeni su više puta. Međutim, dužnosnici raznih redova, kao i predstavnici pravde, odgovorili su da je zakon "mrtav", pa on nikome ne smeta i na njega ne vrijedi trošiti vrijeme.