U Kini je sam siromah dizajnirao stroj za dijalizu

Daily Mail izvještava o jedinstvenom slučaju - pacijent s bubrezima dogovorio je za sebe postupak dijalize kod kuće i neovisno ga podvrgnuo.

Hu Songwen, to je ime pacijenta, sam je konstruirao dijalizni aparat, od vitalnog značaja za njega, koristeći stare medicinske potrepštine i nešto od improviziranog materijala.

Bolest bubrega otkrivena je u muškarca 1993. godine. Dok je bilo dovoljno novca, u bolnici je podvrgnut dijalizi. No, novca je gotovo. Osim toga, bolnica je daleko od dosega i stalno moraju čekati u redu. Kao rezultat toga, čovjek koristi vlastiti izum već 13 godina. Kućno liječenje je puno jeftinije od slične terapije u kliničkim okruženjima - samo 60 juana, što je 12% troškova u klinici.

Uređaj, koji djeluje kao vanjski bubreg, sastoji se od dva dijela koji su povezani membranskim filtrom. Krv teče kroz jedan dio uređaja, a tekućina za dijalizu kroz drugi.

Da biste dobili tekućinu, morate pomiješati kalijev klorid, natrijev klorid i bikarbonat u pročišćenoj vodi. Dvije cijevi odlaze od aparata koji pacijent ubacuje u ruku. Krv se ispumpava kroz jednu cijev, a kroz drugu se slijeva natrag.

Korištenjem postupka dijalize smanjuje se koncentracija kiseline u tjelesnim tekućinama, kao i sadržaj kalija i natrija u krvi. No, budući da je voda koju pacijent koristi nesterilna, liječnici vjeruju da se takvo samo liječenje može pretvoriti u ozbiljne komplikacije, sve do fatalne infekcije. Dakle, domaći uređaji nisu spasili dvoje prijatelja izumitelja.