Suočavanje s dijabetesom na glavi: savjeti od dijabetesa za dijabetičare

7 savjeta za osobe s dijabetesom

Justan Carlson je dijagnosticiran dijabetes tipa 1 nakon što je hrvačka nesreća oštetila gušteraču, orgulju koja inzulinu pomaže da vaše tijelo pretvori šećer u energiju. Sada, gotovo 11 godina kasnije, Justan živi svoj život kao što želi sa samo nekoliko upozorenja.

Saznajte što savjet Justan ima za druge dijabetičare koji shvaćaju kako upravljati svojim stanjem u svakodnevnom životu.

1. Nemojte se preplaviti

Najvažniji savjet Justan ima za osobe nedavno dijagnosticiran dijabetes: ostati mirna.

"Nemoj dopustiti da vas preplaviti", kaže on. Slušajte što vam liječnik kaže, shvatite promjene koje ćete morati napraviti u vašem životu i nastavite s onim što želite učiniti sa svojim životom.

"To nije zapreka; to je tek lagano usporavanje ", kaže Justan.

2. Poslušajte svoje tijelo

Dijabetes znači da se vaše tijelo mijenja, stoga je važno da slušate što vam to pokušava reći.

"Obratite pozornost na to kako vaše tijelo reagira na stvari", kaže Justan.

To uključuje način na koji vaše tijelo reagira na hranu, tjelovježbu i druge čimbenike koji mogu utjecati na razinu šećera u krvi. Nakon više od desetljeća s dijabetesom, Justan je tako u skladu sa svojim tijelom da točno može pogoditi šećer u krvi u pet točaka.

3. Krećite se

Dok je dijabetes povezan s pretilosti, važno je zapamtiti da dijagnosticiranje dijabetesa ne znači da ste osuđeni na sjedeći način života. Naprotiv, tjelovježba postaje mnogo važnija za one s dijabetesom.

Samozvana "aktivna osoba", Justan nije rob u teretani, ali uvijek radi nešto, Preporuča - zajedno s istraživačima i liječnicima - da svi dijabetičari odu s kauča.

"Nemojte sjediti okolo", kaže Justan. "Nema razloga biti lijen."

4. Uživajte

Dijabetičari moraju gledati što jedu kako bi spriječili šiljanje šećera u krvi, ali to ne znači da moraju izbjegavati hranu koju vole.

"Nemojte se bojati da uživate", kaže Justan. "Još uvijek možete imati kolač; Nemojte samo ogroman komad. "

Ključ, rekao je Justan, mora biti pametan zbog toga. Nakon uživanja u malim oporavanjima, Justan zna da će morati injektirati inzulin, pa on to čini. A onda ide za svoj dan.

5. Uključite ga u rutinu

Svakodnevno se svi probudimo, četkamo zube, tušemo i obavljamo druge dijelove naše dnevne rutine. Tako treba biti briga za vaš dijabetes - dio rutine.

"Ne dopuštam da vlada svoj život", kaže Justan. "To je samo još jedna stvar koju treba riješiti."

Ne dopuštajući da dijabetes preuzme vodeću ulogu u životu, Justan osjeća da je u stanju postići više. Ili, kako je rekao, održavanje dijabetesa rutinu je najbolji način da "pobijedi" betete. "

6. Imati osjećaj za humor

Justan se ne stidi njegovog dijabetesa, i iako je teško slijediti njegov trag, on preporučuje da svatko pristupi njihovom stanju na ovaj način. Umjesto da hoda po osjećaju dolje, Justan koristi humor kada se pojavi dijabetes.

Često se događa kad će službenik na benzinskoj crpki pitati ga je li shvatio da je zgrabio dijetnu hranu. "Ja samo kažem:" Da, pokušavam gledati moju djevojčicu ", kaže on smijehom. "Onda im kažem da je bolje za moj dijabetes."

7. Suočite se sa svojim strahovima

Prije nego što je Justan bio dijagnosticiran dijabetes tipa 1 - koji zahtijeva redovite injekcije inzulina - ideja da se dobije metak pogodio je mučninu. Znao je da mora suočiti se sa strahom da živi. Tako je i učinio.

"Morate se suočiti sa strahom od nečeg novog", kaže on.

Suočavanje s tim da se strah od igala također pretvorio u zanimanje. Sada je tattoo umjetnik na Rock Islandu, Illinois. Jedna od njegovih najdražih tetovaža je Tyrannosaurus Rex injektiranjem s inzulinom. Kaže, "Rawr dijabetes!"

Donja linija

Nakon što radite s dijabetesom u svoju rutinu, nema izgovora za ne činite sve što želite učiniti. "Uživajte u svom životu", kaže Justan. "Nitko neće učiniti da za tebe."

Gledaj video: Dr Richard Schulze Ne postoje neizljecive bolesti 1 dio (Travanj 2020).