7 životnih hakera za život s dijabetesom tipa 1

1. U torbici, kratkoj torbici ili ruksaku držite bocu ruke s veličinom putovanja. Suha koža je iritantna nuspojava dijabetesa, ali vlaženje često može pomoći u uklanjanju svrbeža.

2. Pripremite tjedan dana vrijedne zalogaje i stavite ih u jasne spremnike za pohranu ili torbe za kada ste nerazrijeđen za vrijeme. Ako možete, označite svaki snack sa ukupnim brojem carb, tako da točno znate što ćete zgrabiti.

3. Spremite ruku za sanitizer ili alkoholne maramice za vanjske izlete ili noćenja. Čišćenje ruku je važno za precizno testiranje razine glukoze u krvi, a možda nećete uvijek imati pristup tekućoj vodi kada se ne istražujete. I dok je testiranje s prvom kapljicom krvi najbolje, možete upotrijebiti drugu kapu ako ne možete prati ruke kako biste izbjegli bilo kakvu kontaminaciju.

4. Postavite podsjetnik na svoj telefon ili kalendar računala kako biste redizajnirali pomagala za dijabetes, kao što su inzulin, test trake, tablete glukoze i sve ostalo što redovito koristite. Vi nikada ne želite biti ostavljeni nasukan, i ovaj podsjetnik može vas potaknuti da se zalijepite na ono što vam je potrebno.

5. Uzmite gnjavažu iz upravljanja dijabetesom, ili barem neke od njih, pomoću pametnog telefona. Aplikacije mogu biti odličan resurs i mogu pomoći sa svime od zapisivanja hrane do praćenja glukoze do povezivanja s drugima.

6. Čuvajte dijabetes i medicinske podatke u svako doba, osobito kada putujete. Ispišite je na papir veličine kreditne kartice, laminiran i pohranite ga u novčanik ili torbicu. Ako idete u inozemstvo, prevedite ga na jezike zemalja koje posjećujete.

7. Organizirajte svoju ostava na temelju onoga što najviše upotrebljavate i zadržite zdravo jelo prema naprijed. Držite stvari kao što su konzervirane grah, pakete orašastih plodova i kutija od zobenih pahuljica, i pohranite šećerne žitarice, pakirane kolačiće i drugu junk food u stražnjem dijelu ormarića. To će vam pomoći odabrati zdrave zalogaje i pomoći vam da izbjegnete duple kupnje.