Možete li nadjačati bebu?

Zdravo dijete je dobro hranjeno dijete, zar ne? Većina roditelja bi se složila da nema ništa slađe od onih bucmastih dječjih bedara.

Ali s dječjom pretilosti u usponu, ima smisla razmotriti prehranu od najranije dobi.

Je li moguće preopteretiti bebu i trebate li biti zabrinuti koliko vaše dijete jede? Evo što trebate znati.

Formula protiv hranjenja dojki

Kada je riječ o sprječavanju prekomjernog dojenja kod djece, izgleda da dojenje ima prednost u odnosu na hranjenje bočicom. AAP kaže da dojenče hranjene bebe bolje mogu regulirati vlastite hrane jedući na zahtjev.

Roditelji ne mogu vidjeti koliko dijete jede iz dojke, dok roditelji koji se hrane boce mogu pokušati gurati bebu da bi dovršili bocu. Djeca koja hrane dojilje također u potpunosti probavljaju majčino mlijeko. To utječe na to kako će tijelo beba koristiti te kalorije. Kao rezultat toga, bebe hranjene bebe rijetko su u opasnosti od prekomjernog dojenja.

Uz bocu, roditelji mogu biti u iskušenju dodati dodatke djetetovoj formuli, poput žitarice ili sokova riže. Vaša beba ne bi trebala piti ništa osim majčinog mlijeka ili formule za prvu godinu života. Bilo kakve dodatke poput zaslađenih pića nisu potrebne. Svježe voće (kada je primjereno dobi) poželjno je za sok. Jako zaslađene vrećice za hranu također treba jesti umjereno.

Američka akademija dječje pedijatrije upozorava na dodavanje žitarica u bocu vaše bebe. To je povezano s viškom tjelesne težine. Možda ste čuli da dodavanje žitarice riže na bocu dojke za bebe pomaže djetetu da spava duže, ali to nije istina.

Dodavanje žitarice riže na bočicu ne dodaje prehrambenu vrijednost prehrani vaše bebe. Nikad ne smijete dodati žitarice riže u bočicu bez prethodnog razgovora s liječnikom.

Kako mogu reći da li se moja beba nadilazi?

Ako imate bucmast dijete, nemojte paničariti! Te bucmaste bebe bedari bi mogle biti dobra stvar. Oni vjerojatno ne znače da je vaše dijete pretilo ili će imati problema s pretilošću kasnije u životu.

Kako bi izbjegli preopterećenje, roditelji bi trebali:

  • dojite ako je moguće
  • neka beba prestane jesti kad žele
  • izbjegavajte davanje sokova ili zaslađenih napitaka
  • uvesti svježu, zdravu hranu oko 6 mjeseci starosti

Za prve dvije godine života, AAP potiče roditelje da prate rast djeteta. Vaš pedijatar treba provjeriti težinu i rast bebe na svakom sastanku. Ali problemi s pretilosti neće biti vidljivi tek nakon 2 godine života. U međuvremenu je važno prakticirati zdrave navike.

Što dijete uzrokuje prejedanje?

Nekoliko čimbenika povezano je s preopterećenjem u bebama. Oni uključuju:

Postporođajna depresija, Majke s poremećajem nakon poroda imaju veću vjerojatnost da prenose svoje bebe. To može biti zbog toga što se ne mogu nositi s dječjim plačima na način koji nije hranjenje. Majke s postpartumnom depresijom također mogu biti zaboravnije ili se koncentriraju.

Ako se bori s depresijom, razgovarajte sa svojim liječnikom o načinima dobivanja pomoći.

Ekonomske poteškoće, Pojedine majke i majke koje se financijski bore također imaju veću vjerojatnost da će prakticirati navike prenaprezanja kao što je dodavanje žitarica riže na boce svoje bebe. To bi moglo učiniti u nastojanju da više rastegne djetetovu formulu ili da pokuša zadržati djetetu puno dulje.

Ako se boriš priuštiti da hranite bebu, možete se kvalificirati za pomoć vlade. Ovdje potražite dodatne informacije.

Rješenja za zdravstveno partnerstvo

Dobiti odgovore od doktora u minutama, bilo kad

Imate li medicinska pitanja? Povežite se s liječnikom s certifikatom, iskusnim liječnikom online ili telefonom. Pedijatri i drugi stručnjaci dostupni su 24 sata dnevno.

Kada ćete vidjeti svog liječnika

Važno je zapamtiti da bebe imaju svoje vlastite krivulje rasta. Dokle god vaše dijete dobiva na težini odgovarajuće unutar vlastitog osobnog dijagrama rasta, nema razloga za brigu.

Ali ako imate poteškoća s djetetom koji se ne čini zadovoljan njihovim hranjenjem (poput bebe koja ne dobro spava ili plače nakon hranjenja), obratite se svom pedijatru.

Bebe tijekom redovitog intervala tijekom prve godine života prolaze kroz rast. Trebat će vam dodatnu prehranu za to vrijeme. No, razgovarajte sa svojim liječnikom ako imate dijete koja plati svu svoju formulu ili majčino mlijeko nakon hranjenja, čini se da nikada nije puna, ili ima iznenadnu težinu koja ne odgovara njihovoj krivulji rasta.

Odbijanje

Počinjanje zdravog navika u prehrani što je prije moguće je važan prvi korak kao roditelj. Bilo da doji ili hranite bebu, radite s pedijatrom kako biste pratili njihov rast i dobili pomoć i podršku koja vam je potrebna.

Gledaj video: Baka uništila glupu novinarku (Travanj 2020).