3 Tekstovi koje sam poslao tijekom pocrnjeljivanja psorijaze

Imala sam psorijazu već više od četiri godine i morala sam se nositi s mojim fer udjelom razbuktanja psorijaze. Bio sam dijagnosticiran tijekom četvrte godine sveučilišta, u vrijeme kada je izlazak s prijateljima bio važan dio mog života. Otkrio sam da su moja bučanstva imala velik utjecaj na moj društveni život.

Psorijaza ne zanima vaš društveni život ili ono što ste planirali. Moja mi se zapravo žarka kad imam nešto što stvarno jesam, stvarno se radujem. Spuštanje prijatelja dolje je nešto što mrzim učiniti. Često sam se našao u tome da ne želim krenuti za vrijeme rasipanja ili stvaranje planova koji uključuju udobnu odjeću i minimalan napor.

Uvijek pokušavam pomoći svojim prijateljima da razumiju što prolazim kad moja psorijaza dobije najbolje od mene. Evo tri teksta koji sam poslao tijekom psorijaze.

1. "Mrzim biti tu osobu, ali možemo li prekinuti sastanak?"

Ponekad, ako je prigušivanje jako loše, samo želim puzati u mlakom kupku s puno Epsom soli, a zatim se utrljavam u hidratantnu kremu prije nego se puzam u krevet s filmom i nekim grickalicama koje su pogodne za psorijazu.

Otkazivanje vaših prijatelja nije sjajno, ali ako im možete pomoći da shvate ono što prolazite kroz svoju psorijazu, nadamo se da će ih razumjeti.

Jednom, umjesto preuređenja, moj prijatelj je predložio dolazak u moju kuću za filmsku večer. Mi smo hladni u našoj pidžami i uživali u hvatanju!

Bila je to sjajna alternativa još uvijek družiti se s prijateljima, a oni su bili sretni što će se družiti bez obzira na to što radimo kako bismo se osjećali malo ugodnijim tijekom moje bliještanja. To je ono za što su dobri prijatelji.

2. "Što nosiš večeras? Borim se da pronađem nešto što ne bi iritiralo moju kožu. "

Tijekom sveučilišta, stvarno nisam želio propustiti zabave ili društvene događaje, čak i ako imam jako lošu psorijazu. Obično sam ispričao svoje prijatelje da shvate što će nositi tijekom noći, i da vidim ima li nešto što bi odgovaralo odjevnom kodu za večer i da ne izazivam moju kožu.

Jednom kad sam poslao ovaj tekst, moj prijatelj se pojavio na vratima sat vremena kasnije naoružan šakom odjeće kako bi se osiguralo da sam pronašao nešto za nošenje.

Nakon nekoliko sati i malo panicija o tome što nositi, moji prijatelji i ja bi našli nešto tako da bih mogao izaći i uživati.

2. "To je to! Ne odlazim kući cijeli vikend ... "

Jednom, sjećam se da sam osjećao da se tijekom tjedna pojavljuje žarulja. U vrijeme kad je stiglo do petka, bio sam spreman otići kući, zatvoriti zavjese i ostati cijeli vikend. Tekstirala sam svog najboljeg prijatelja da joj kažem da odbijajem napustiti svoj stan cijeli vikend kako bih pokušao smiriti psorijazu.

Bio sam uvijen na kauču uživajući u televizijskoj emisiji u petak navečer kada se moj prijatelj pojavio na vratima s onim što je nazvala psorijazom. Uključivao je hidratantnu kremu, čips i umak, te časopis. Bilo je tako zahvalno što je napravila takav napor kako bi se osiguralo da imam dobar vikend, iako sam htio ostati u cijelosti.

Izlet

Psorijaza može biti užasna, ali važno je pustiti ljude da znaju kako se osjećate. Pustite da vaši prijatelji znaju o vašem stanju i kako se osjećate čini samo lakšim.


Judith Duncan ima 25 godina i živi u blizini Glasgowa u Škotskoj. Nakon što je s 2013. dijagnosticiranom psorijazom, Judith je započeo pozivnicu za njegu kože i psorijaze TheWeeBlondie, gdje je mogla otvoreno govoriti o psorijazi lica.