Najegzotičniji i najskuplji kućni ljubimci

Danas se Rusi, odlučujući dobiti ljubimca, okreću posebnim trgovinama za kućne ljubimce u potrazi za egzotičnim predstavnikom faune. Umjesto standardnih mačaka i pasa, zanimljivi su iguana, lemur, ris itd. Čudni kućni ljubimci su puno skuplji i zahtijevaju posebnu njegu i odgoj, a ne životinje, poznate ruskim očima i svakodnevnom životu. Da se ne biste našli u neugodnoj situaciji, potrebno je unaprijed se upoznati sa svim ćudoredima budućeg kućnog ljubimca.

Maine coon

Velika aboridžinska mačka iz Sjedinjenih Država. Ranije su ih uzgajali na farmama u Maineu. Snažan, pahuljast, s velikim repom, Maine Coon izgleda poput rakuna. Odatle i naziv pasmine: Maine - država, (ra) ccoon - rakun. Mačke ove pasmine imaju prijateljski stav. Vrlo su velike i dostižu težinu od 12 kg. Unatoč debeloj vuni, nije ih potrebno češljati često. U jednom trenutku može jesti dvostruko veće od obične mačke. Umjesto suhe hrane, bolje im je davati svježu hranu. Maine Coons raznih boja i veličina danas se mogu naći na izložbama mačaka. Prosječna cijena za ove mačke je oko 50 tisuća rubalja.

lori

Ovaj majmun je dobar za one koji brinu o minimalnim troškovima skrbi i maksimalnom zadovoljstvu. Lori - lijepa, simpatična, lepršava i sitna. Ove životinje žive u terarijima, na dno kojih stavljaju komade drva. Hrani se lorijem jednom dnevno voćem, povrćem, pa čak i mliječnom hranom. Lori su po prirodi grabežljivci. Stoga se ponekad mogu hraniti cvrčcima i zoološkim autobusima. Postoji takva životinja oko 75 tisuća rubalja.

Fenech

Minijaturna lisica nalikuje bajkovitom liku iz Exuperyja "Mali princ". Njena domovina je Sjeverna Afrika. Fenech je vlasnik osebujnog izgleda: šiljasto lice, velike oči i duge uši (do 15 cm). Po veličini nije veća od obične domaće mačke. Minijaturni kućni ljubimac ima visoko, debelo krzno i ​​vrlo bujan rep, pa ga trebate pažljivo brinuti: okupati, češljati i obrađivati ​​posebnim sredstvima za uklanjanje insekata. Fenech je dijete pustinje, toliko nepretenciozan u hrani. Lako za ukrotiti. Njihove cijene u Rusiji dosežu 100 tisuća rubalja.

Makao papige

Ljubitelji ptica mogu dobiti južnoamerički Makao - najveći papiga na svijetu. Istina, držati takvog kućnog ljubimca kod kuće prilično je teško. Lako gricka šipke ćelija u 5 mm. Posjeduje snažan kljun, to može biti nesigurno za djecu. Macao vrijedi u prosjeku 12 tisuća dolara.

Mastiff Yangtze

Vrlo velika i skupa pasmina pasa. Shadgy, poput lava, pas se može nositi s leopardom. Držati ga kod kuće gotovo je nemoguće. Potrebna mu je bogata prehrana i ogromna avijacija sa sigurnom ogradom. Vrijedno je Yangtze Mastiffa nekoliko stotina tisuća dolara.

Tržište čudnih kućnih ljubimaca danas je prilično raznoliko. U vrijeme za egzotične ljude dobivaju gmazovi, grabežljivci, rijetke vrste ptica. Tek prije stjecanja bizarne male životinje, vrijedno je zapamtiti da nije uvijek moguće ukrotiti divlji temperament.

Tekst: Katerina Pchelnikova

Pogledajte video: Najlepša Mesta Na Svetu (Studeni 2019).