Kako prebaciti mačića na suhu hranu: što treba učiniti? Kako mačića prebaciti na suhu hranu: postupak prevođenja

Suha hrana kao osnova prehrane kućnog ljubimca prikladan je i opravdan izbor, jer takva hrana sadrži sve potrebne hranjive tvari u pravim omjerima.

Međutim, mačići nisu uvijek navikli na suhu hranu. A onda proces učenja vašeg ljubimca novoj hrani pada na vaša ramena. Često su ljubitelji domaćih mačaka zainteresirani za prenošenje mačke na suhu hranu.

Kako mačića prenijeti na suhu hranu: opće informacije

Mnogi uzgajivači i stručnjaci iz područja veterinarske medicine već se dugo raspravljaju o prednostima ili opasnostima korištenja suhe hrane. Dakle, danas jednostavno nema konačnog mišljenja o ovom pitanju. Neki uzgajivači radije koriste suhu hranu za prehranu svojih kućnih ljubimaca, dok drugi inzistiraju na tome da je prirodna hrana mnogo korisnija za životinjsko tijelo od „krekera“.

Često se događa da su vlasnici prisiljeni drastično promijeniti prehranu svog ljubimca. Stoga pitanje prelaska životinja na suhu hranu naglo postaje važno za njih. Glavna odlika ovog procesa je postupnost. Ne zaboravite da su takvi prijevodi stres za malo lepršavog, pa će žurba ovdje očito biti neprimjerena.

Kako mačića prenijeti na suhu hranu: osnovni zahtjevi

Suha hrana za uzgajivače često je vrlo atraktivna opcija jer su vrlo prikladne za uporabu i nisu toliko skupe. Istodobno, suha hrana je obogaćena mnogim vitaminima, osim toga, proizvođači nude svojim potrošačima ravnotežu u svakom prehrambenom pokazatelju.

U slučaju da je vaš ljubimac već naviknut na dodatne krmne smjese kako biste izbjegli zdravstvene probleme, u njegovu prehranu trebate dodati druge vrste hrane, vodeći računa o karakteristikama tijela vašeg kućnog ljubimca.

Prije nego što naviknete životinju na "krekere", za početak se trebali upoznati s cijelim popisom feeda koje proizvođači nude. U ovom slučaju treba obratiti posebnu pozornost na proizvode koji se nalaze u sastavu, kao i na njihov rok trajanja i razinu kvalitete. Također biste trebali obratiti pažnju na preporuke koje daju proizvođači.

Kako mačića prenijeti na suhu hranu: sastavnice

Potrebno je detaljnije saznati vrstu suhe hrane i slijediti sve savjete proizvođača, jer je vrlo nepoželjno preraditi preljev s prirodnim prehrambenim proizvodima nakon prelaska na „krekere“. Također, uz takvu prehranu, nepoželjno je paralelno hraniti životinju multivitaminskim kompleksima.

U pravilu su gotovo sve hranjive kemikalije i biološki aktivni kemijski spojevi prisutni u suhoj hrani. Uzgajivači bi također trebali znati da se postupak prelaska na suhu hranu treba provoditi bez žurbe, najmanje 7-10 dana. Istodobno, mora se osigurati da kućni ljubimac ne ima zdravstvenih problema, posebice s gastrointestinalnim traktom, i da ostane u dobrom raspoloženju. Ako se ovo pitanje odnosi na zrelu mačku, ni u kojem slučaju se taj proces ne smije provoditi tijekom trudnoće.

Kako mačića prebaciti na suhu hranu: postupak prevođenja

Ne zaboravite da mačku treba prevesti ne prije onog trenutka kada počne imati želju nešto gristi (kućanske predmete, pločice i tako dalje). Najčešće se to može primijetiti kod mačića koji su navršili mjesec dana, to je zbog činjenice da počinju rezati mliječne zube.

Mali mačići zahtijevaju posebnu pozornost, a postupak prijenosa na druge vrste hrane trebao bi trajati najmanje 5-7 dana, stoga ostanite strpljivi. Ovaj korak je vrlo važan u sazrijevanju kućnog ljubimca, tako da se i fizički i psihički na to mora pripremiti, u skladu s tim, za to će mu trebati malo vremena. Njegov probavni sustav također se mora prilagoditi tako da u njega mogu ući nove hranjive tvari.

1. Kao intermedijarnu mogućnost možete koristiti mousse. Ovaj je proizvod mokra hrana meke teksture. Dakle, paralelno, možete dodati "krekere" u drugu zdjelu. Da biste povećali interes, mogu se dodati tijestu, mačići ga vole i jedu ga s užitkom.

2. Preporučuje se prijelazno razdoblje započeti natapanjem male količine suhe hrane (u toploj vodi do trenutka bubrenja), što će pomoći da se životinja uključi u postupak.

3. Natečene krokete također možete razvući vilicom, napraviti homogenu masu od njih i hraniti ih mački dok su još tople.

4. Pokušajte odmah hraniti mousse ili natopljenu hranu, jer je to pokvarljiv proizvod i ponovno ih ne hranite.

5. U sljedećim danima pokušajte postepeno povećavati količinu natopljene hrane i smanjiti broj uobičajene hrane.

6. Od petog dana već je moguće dodati suhe granule u natopljenu hranu i nastaviti povećavati broj „krekera“ sve dok u potpunosti ne „iscijede“ ostale obroke iz zdjele životinje.

7. Podijelite dnevnu stopu hranjenja prema broju potrebnih obroka (što je mačka starija, to je češće, ali u malim obrocima, treba je hraniti). Slijedite preporučene norme, ne zaboravite da želudac malo pahuljast i dalje ostaje mali, a vrlo brzo će se napuniti.

Prilikom prijenosa mačića na suhu hranu, treba pažljivo pratiti njegovo zdravlje, posebno stolicu. Ako se kućni ljubimac iznenada počeo mučiti zbog zatvor ili proljeva, počele su se javljati alergijske reakcije - nema potrebe oklijevati, odmah se obratite veterinaru za pomoć, on će vam pomoći odabrati pravu prehranu.

Mačići su vrlo osjetljivi na sve promjene u svom životu, zato pokušajte učiniti sve što je moguće ugodnije za njih.

Pogledajte video: Чашка из пластиковых бутылок и шпагата. Мастер-класс (Studeni 2019).