Koji je najbolji način nahraniti mačića u 1 mjesecu bez mačke. Kako nahraniti malog mačića ako nema dojilja: mješavine, dopunska hrana

Možda imate grickajuću malu kvržicu. Često od vas traži hranu i pažnju. Njegova prehrana mora biti shvaćena vrlo odgovorno - zdravlje i život djeteta izravno ovisi o sastavu hrane, o korištenim komponentama.

Kako nahraniti mačića u 1 mjesecu koji ostaje bez mačke

Starost bebe 1 mjesec pravo je vrijeme za prvu mamurluk. Beba još uvijek sisa mačje mlijeko, ali se postepeno počinje navikavati na čvrstu hranu. Čak i kada hranite siroče, možete ga podići na noge uz pomoć sljedećih savjeta.

U ovoj je dobi važno da mačić pije mlijeko, 2/5 razrijeđeno prokuhanom vodom. Za to koristite vrhnje ili kozje mlijeko ili kupite posebnu mješavinu na bazi mlijeka - ona se može naći u bilo kojoj trgovini za kućne ljubimce. Ne zaboravite davati i običnu vodu.

Postoji nekoliko namirnica koje je potrebno postupno dodavati prehrani:

• Neka vaše dijete proba različite mliječne proizvode - kiselo vrhnje s niskim udjelom masti, kefir, jogurt bez šećera, fermentirano pečeno mlijeko i jogurt.

• Postepeno započnite hraniti rijetku kašu s mlijekom, na vrlo sitno mljevenoj žitarici, prikladno je kuhati je na kaši. Mlijeko namijenjeno kaši također se razrjeđuje vodom - otprilike 1/3.

• U hranu mjesečnog mačića možete dodati sir, ohlađeni žumanjak. Ne možete davati hranu sa solju ili šećerom, skuti se može dati samo malo masti. Žumanjke možete hraniti s sirom ili zasebno. Ali ne možete ih dati puno - dopušteno je davati žumance mačićima ne više od 1-2 puta tjedno!

• Možete jednom tjedno kuhati dječju juhu bez soli i začina fino mljevenim mesom. Juha bi trebala nalikovati mesnom juhu ili tankoj kašici, ponekad se dodaje sjeckano povrće.

• Hrana za bebe u staklenkama s ribom ili mesom je sjajan mamac za ove mrvice.

Malo po malo, počnite ih pustiti da probaju redovno meso, ono prvo mora biti mljeveno ili nasjeckano vrlo sitno. Obavezno je kuhajte ili prelijte kipućom vodom, ali ne možete je pržiti! U prehranu dodajte nemasnu govedinu, zeca ili piletinu; svinjetinu se nikada ne smije davati. Sadrži puno masti za odrasle mačke, a još više za klijetku klijetka. Može se dati samo kuhana morska riba.

Važno je razumjeti ne samo što dati mačiću, već i kako to učiniti:

• Siroče, trebate nahraniti mlijeko iz roga, može se kupiti u trgovini za kućne ljubimce. Možete koristiti pipetu ili špricu bez igle;

• Mačiće je potrebno „upoznati“ s nepoznatom hranom, na primjer, dajući im prvi put tekuću kašu, samo morate uroniti prst u nju i pustiti dijete da ga liže. Ako ne uspije shvatiti što treba učiniti, pomazati lice ovom kašom, počet će je lizati i pokušavati.

• nakon što mačić počne jesti kašu, prilagodite koliko će pojesti na dan, ne možete dati puno;

• kašu je potrebno raširiti u plitkoj posudi tankim slojem, u protivnom se dijete može ugušiti;

• Bilo koji nepoznati proizvod mora se unositi u prehranu postepeno - u početku ne više od jednom svaka 2 dana. Ovaj će pristup smanjiti rizik od alergija i ako se otkrije, brzo ćete pronaći uzrok problema;

• Osigurajte da su čista i svježa voda uvijek na raspolaganju. Nije dovoljno samo uliti stajaću vodu - posuda se mora dobro oprati;

• Ako dijete nema majku, morat ćete mu masirati trbuh. Ovaj postupak se izvodi 15 minuta nakon jela vrhovima prstiju. Masaža će omogućiti mačiću da na vrijeme isprazni mjehur i crijeva.

Ako mačić ne želi jesti neobičnu hranu, pokušajte uzeti vrlo mali komad i stavite ga u usta. Provjerite je li hrana bez začina i sobne temperature. Možda mu se neće svidjeti jedan od proizvoda, u ovom slučaju pažljivo će ga "predstaviti" drugom. Ako beba odbije bilo koju hranu - odmah je pokažite liječniku u klinici.

Da biste hranili mačića bez mačke do 4 mjeseca, potrebno je za 3-4 sata, u danu koji mu morate dati, jesti 5-6 puta. Mačići zbog svog malog želuca nisu u stanju probaviti velike količine hrane, iz tog razloga jedu malo, ali često.

Što ne dati mačiću u 1 mjesecu

Važno je ne hraniti dijete s vašeg stola, "ljudska" hrana sadrži mnogo začina, koji su vrlo štetni čak i za odrasle životinje. Za mačke je čokolada pravi otrov, ni u kojem slučaju im nemojte davati slatkiše, čak i ako ih pitate.

Od mesne hrane ne možete hraniti meso puretinom, patkom, guskama, ovnovima i svinjama, ne možete davati riječnu ribu, pollock i kapelin. Meso ove ptice i životinja sadrži puno masnoće, a riba može uzrokovati zaraznu bolest ili dovesti do infekcije crvima.

Neprihvatljivo je dodavati u prehranu masna, začinjena, pržena, dimljena, slana i slatka jela. Ovo se također odnosi na kobasice (kobasice) i konzervirane proizvode namijenjene ljudima. To će izazvati kronične bolesti, metaboličke poremećaje i probavne smetnje.

Ne možete hraniti kosti i iznutrice, mačke ne mogu gristi kosti - njihove životinje grizu. Male i oštre kosti mogu ozlijediti jednjak ili se životinja može udaviti, a dijete može umrijeti od toga.

Neprihvatljivo je unositi mahunarke u hranu, one se ne mogu pravilno probaviti, što dovodi do fermentacije i oticanja probavnog trakta. To se odnosi na krumpir - kod mačaka može izazvati nelagodu.

Kad hranite mačića koji je mjesec dana ostao bez mačke, nemojte ni razmišljati o različitim lososima od kitova, „Friskisima“ i „viskiju“, oni nemaju apsolutno nikakvog mesa, uključuju samo brašno od jeftinih niskokvalitetnih iznutrica - kostiju, unutarnjih organa, kljunovi. Sastav hrane namijenjene mačkama nema potrebne vitamine, ali dodaju puno okusa koji utječu na tijelo poput droge.

Kao što vidite, postoji ogroman broj sitnica prilikom sastavljanja prave prehrane za bebu koja ostaje bez majke.

Pogledajte video: Avent Natural First flow bočica za bebe idealna za novorođenčad! (Studeni 2019).