Napravite božićne kostime za dječake - zanimljiva i jednostavna rješenja. Kako šivati ​​božićni kostim za dječaka vlastitim rukama

Proslava Nove godine približava se u vrtiću ili školi. Vaša će beba sudjelovati u proslavi, a nema lijepu nošnju. Možete šivati ​​božićni kostim za dječaka vlastitim rukama.

Današnja radionica bit će posvećena raznim novogodišnjim nošnjama koje je napravio čovjek.

Napravite božićni kostim za dječaka: božićno drvce

Svečana elegantna smreka može biti ne samo stablo usred dvorane, već i živi mali dječak. Ako je za djevojke napravljena veličanstvena haljina, onda za dječaka šiva se veličanstvena jakna u obliku božićnog drvca. U prvoj verziji odijela nije potrebno šivati ​​hlače, možete nositi bilo koje klasične, a u drugoj verziji predlaže se šivanje hlača iz iste tkanine kao i jakna.

Za izradu ove nošnje trebat će vam tkanina zelene i crvene boje, limena ili satenska vrpca, zvona, zvona ili male božićne kuglice, ribarska linija ili tanka žica, sintetičko punilo za zimu.

Opcija 1

1. faza

Uzmite mjerenja od svog djeteta. Morate znati opseg glave i dubinu glave za kapu. Za džemper morate znati duljinu proizvoda (mjerenje od ramena do boka), opseg ovratnika, širinu ramena (mjerenje od vrata do ruba ramena), opseg pojasa i prsa, duljinu rukava (mjerenje od ramena do zgloba) i opseg ruke.

2. faza

Zapišite rezultirajuće dimenzije na papir i prenesite ih u obrazac. Na tkaninu stavite konturu detalja na uzorak.

Trebali biste dobiti dva dijela za jaknu, dva dijela za rukav, pet dijelova za šešir i 1 dio za ogrtač.

3. faza

Šivajte detalje jakne između vas, šivajte rukave. Šivajte rubove ogrtača na šivaćem stroju ili ih zavežite i šivajte. Šivajte satensku vrpcu sa strana, ovo će biti za žice od rta.

4. faza

Šivajte detalje kapice duž gornjeg ruba. Na slici je mjesto šava označeno isprekidanom linijom.

Izrežite i šivajte zvijezdu iz crvene tkanine, napunite je punilom i šivajte na krunu kapice.

5. faza

Na kapu i jaknu zataknite izrezane rubove i šivajte tako da od ruba do linije dobijete razmak od najmanje 1 cm.

6. faza

Umetnite ribarsku liniju ili žicu u zapleteni dio između tkanina i razvucite ga duž cijele duljine šava. Oblikujte rubove trokuta. Možete ih saviti.

Opcija 2

Možete sašiti jaknu i šešir u obliku prve verzije nošnje. U ovom slučaju, odijelu se dodaju hlače koje moraju biti ušivene od iste tkanine od koje su izrađene jakna i kapa.

1. faza

Izrežite božićno drvce iz tkanine i šivajte šešir i jaknu za odijelo prema uputama gore.

2. faza

Izmjerite dijete za šivanje hlača. Trebat će vam opseg remena, duljina nogu od bedara do gležnja, duljina nogu od ingvinalnog do gležnja i opseg noge.

3. faza

Dobivene dimenzije prenesite na tkaninu i nacrtajte obris dijelova prema donjem obrascu.

Učinite da donji dio tkiva gležnja ne bude cikcak, već ravnomjeran. U obliku trokuta.

4. faza

Dijelite dijelove zajedno, zavijte i zalijepite izrezane rubove hlača. Na pojas stavite elastičnu traku u tkaninu. Kostim za božićno drvce s hlačama spreman.

Napravite božićni kostim za dječaka: zeko

Dječaci izgledaju posebno lijepo u kostimu zeko. Ovaj će se kostim sastojati od kratkih hlača, prsluka, šešira s njuškom i ušima zeca.

Za rad vam treba lanena ili frotirna tkanina bijele boje, pamučna krpa za unutarnji rub, elastične, plastične oči i nos, malo punila, kao i škare, centimetar traka i šivaći stroj.

1. faza

Za šivanje prsluka i kratkih hlača potrebno je djetetu uzeti mjerenja. Za prsluk trebat će vam visina (mjera od ramena do boka), širina ramena (mjera od vrata do kuta ramena), opseg prsa. Za kratke hlače potrebno je od djeteta poduzeti sljedeća mjerenja: opseg kuka, visina od struka do koljena, opseg nogu.

2. faza

Stavite crtež detalja na tkaninu prema obrascu.

Obrazac kratkih hlača predložen je gore. To je isto kao uzorak hlača na kostimu božićnog drvca, samo duljina nogu, u skladu sa standardima, bit će manja.

Nacrtajte iste detalje i na jednoj vrsti tkanine i na drugoj. Za prsluk, trebat će vam jedan detalj s leđa i dva dijela s prednje strane. Za kratke hlače, dva identična dijela za jednu i za drugu nogu.

3. faza

Najprije zajedno šivajte dijelove pamučne tkanine, a zatim odvojeno prišijte dijelove frotirne tkanine.

4. faza

U ovoj su fazi povezana dva proizvoda iz različitih tkanina. Preklopite prsluk od pamučne tkanine s prslukom od frotirne tkanine licem u lice i spojite ih duž konture i u rukavu. Ostavite da odsek 15-20 cm nije zašiven. Kroz njega okrenite proizvod na prednju stranu i ručno šivajte nedostajući segment slijepim šavom.

Učinite isto s kratkim hlačama. Preklopite ih zajedno s prednjom stranom, proširite ih i provucite kroz nekorišteni odjeljak. Nakon što je proizvod okrenut, komad je ušiven tajnim šavom.

Elastična traka je umetnuta i ušivena u pojas do kratkih hlača, koja će ih držati na djetetu.

5. faza

Na kapku se pojedini detalji izrezuju na njušci s tkiva lica. Od unutarnje pamučne tkanine izrađen je unutarnji šešir u obliku jednostavnog polukruga.

Na vrhu kapke trebali biste dobiti dva dijela, dva dijela uha napravljena od jednostavne tkanine i dva dijela izrađena od frotir, njuška zeca je jedan dio izrađen od frotirne tkanine.

Šivajte dijelove šešira zajedno. Ostavite šav na vrhu kapice nevezan. Šivajte zajedno detalje ušiju. Šivajte uši tako da ih umetnete u šav na vrhu kape, koji nije ušiven. Šivajte ga iznutra ušima.

6. faza

Preklopite unutarnju tkaninu kapice s vanjskom tkaninom licem u lice i šivajte šav. Ostavite mali prorez koji nije zašiljen, kroz koji se može okrenuti kapica. Isključite i šivajte proizvod tajnim šavom.

7. faza

Također, skrivenim šavom šivajte njušku zeca na prednji dio kapice. Bez završetka njuške do kraja, gurnite punilo ispod njega, a zatim šivajte šav. Dobit ćete voluminozno izbočenje u obliku zečjih obraza. Ukrasite šešir s očima i nosom. Kostim je spreman.

Napravite božićni kostim za dječaka: poslijegovor

Po želji, tematske cipele mogu se dodati u već ušiveni novogodišnji kostim za dječaka vlastitim rukama. Ako u božićno drvce dodate cipele, to će biti smeđe ili zelene cipele. U kostim zeko možete dodati male bijele cipele u obliku šape na nogama i male bijele rukavice u obliku šape na rukama.

Evo primjera jednostavnih cipela i rukavica za zeko kostim se mogu ponuditi.

Svi dodatni predmeti šivaju se vlastitim rukama. Pojedinosti su izrezane iz prednje tkanine odijela u obliku, kao što je prikazano na slici i spletene zajedno. Uske elastične trake ušivene su u rukavice i čizme.

Pogledajte video: EOS SNEŽNA KUGLA DIY Napraviti minijaturnu snežnu kuglu u EOS kutijici Božić (Prosinac 2019).

Loading...