Naučimo odabrati kremu za lice

Bilo koja žena složila bi se da je izuzetno teško pronaći „svoju“ kremu za lice. Ovdje morate znati odgovore na mnoga pitanja: koji je moj tip kože? Što je važnije: tip kože ili dob? Danas je raspon kreme izuzetno širok. Kod mnogih je naznačena dob u kojoj je ova krema možda najučinkovitija. Gotovo uvijek na cijevi označava se tip kože kojoj je ova krema namijenjena. Međutim, bez obzira na sve, pitanje "kako odabrati?" ostaje više nego relevantno. Što učiniti?

Moramo početi od početka. Naravno, prije nego što odaberete kremu, najbolje je otići na sastanak kod dermatologa, koji vam može profesionalno odrediti točno vaš tip kože. U 99 od 100 slučajeva, nažalost, to nikad nitko ne radi. Ali liječnik bi vam mogao brzo pomoći u rješavanju ovog gorućeg pitanja - kako odabrati kremu?

Krema prema tipu kože

Ako sami možete odrediti kojem tipu - masnoj, suhoj ili kombiniranoj - pripada vaša koža, onda je to već pola bitke. Ako je koža zdrava, onda postoji osjećaj koji prati isključivo promjene vezane uz dob, a to znači da kremu treba odabrati prema dobi.

Ako je tip kože jedan od problema, tada morate odabrati kremu na temelju ovog parametra. Dakle, za suhu kožu sklonu ljuskanju, trebali biste dobiti hranjivu kremu i, eventualno, medicinsku kozmetiku.

Krema po dobi

Kao što je rečeno, kremu na temelju dobi treba kupiti samo ako je koža potpuno zdrava, tj. nema upala, proširenih pora, itd. U nedostatku takvih znakova, samo se morate pobrinuti za bore, dakle, vaša krema - starost.

Kada se pojave bore, nije potrebno kupovati kremu koja je primjerena vašoj dobi. Poznato je da stručnjaci preporučuju kreme protiv starenja nakon 25 godina. Ali postoje takozvane maske s hijaluronskom kiselinom, koje se savršeno uklapaju u vlaženje kože i izglađivanje bora.

Treba razumjeti da kreme namijenjene zreloj koži sadrže znatno aktivnije i dodatke prehrani koji su potrebni mladoj koži. Lagana hidratantna krema protiv bora možda se neće nositi.

Kao rezultat, ostaje pitanje: tako, prema dobi ili prema otkucavanju kože, pokupite kremu. Dermatolozi daju definitivan odgovor: za mladu kožu - prema njezinu tipu. Za zrele - prema dobi. Možete kombinirati kremu. Na primjer, tijekom dana koristite kremu prikladnu vašem tipu kože, a za noć - prema dobi. Ali sve se to odnosi na dame koje su preko 25 godina prešle liniju. Do ove dobi prirodne su maske, sredstva za čišćenje, razne pjene itd. Savršene.

I još jedan savjet - kremu mijenjajte svakih šest mjeseci. Budući da se koža naviknula na jednu kremu, u nekom trenutku prestaje reagirati na nju i nanošenje kreme može se smatrati beskorisnim. Možete se držati iste marke, ali uzmite neke druge načine.

Pogledajte video: Praktična žena - Uklanjanje ožiljka sa lica gledateljke Jelene (Studeni 2019).

Loading...