Planiranje opterećenja: kako se pripremiti za trudnoću

Trudnoća u modernim uvjetima ozbiljan je test za žensko tijelo. A da bi se rodila zdrava beba i očuvala njena ljepota i zdravlje, treba pažljivo voditi računa o trudnoći i unaprijed isplanirati rođenje djeteta. Razgovarat ćemo o glavnim fazama pripreme za trudnoću.

Idemo kod doktora.

Priprema je važna i za ženu i za muškarca, pogotovo ako se iza leđa nalaze razne akutne i kronične bolesti. Beba se može roditi zdravom samo ako njezina majka ima zdrava jaja. A tata ima spermu. Stoga će prvi liječnici za ženu biti ginekolog i terapeut, a za muškarca androlog androlog i terapeut. Liječnici će provesti temeljit liječnički pregled područja profila, a terapeut - opće zdravstveno stanje oba roditelja. Ako je potrebno, pored standardnog skupa, imenovat će i pregled dodatnih specijalista i dodatnih analiza. Na taj će se način prepoznati i liječiti one bolesti koje mogu oštetiti začeće, gestaciju i uspješno rođenje zdrave bebe.

Ako su roditelji stariji od 35 godina, obitelj ima djecu s genetskim problemima, pobačajima, mrtvorodjenjima ili postoji nasljedna linija određenih bolesti (dijabetes, pretilost, hemofilija i druge), morate posjetiti genetiku. Izračunat će rizike rođenja djece obaju spolova i dati preporuke o prevenciji. Osim toga, budućoj majci preporučuje se posjet stomatologu i liječenje svih zuba, kao i podvrgavanje pregledu kod ENT liječnika. kako bi se isključila prisutnost žarišta kronične infekcije - tonzilitis, sinusitis ili sinusitis. Nakon detaljnog pregleda, ako otkrijete bolest, liječit ćete se i preporučiti da se suzdržate od trudnoće 1-2 mjeseca kako biste u potpunosti uklonili lijekove iz tijela.

Predajemo analize. Provodimo istraživanje.

Da biste dobili cjelovitu sliku zdravstvenog stanja roditelja, potrebno je proći određene testove i podvrgnuti niz studija. To je, prije svega, određivanje krvne skupine i Rh faktora, a ako se ne podudaraju s ocem i majkom, također i određivanje razine anti-rezusnih i anti ABO protutijela kod žene.

Drugi važan test je krv za otkrivanje antitijela na latentne infekcije koje mogu oštetiti rod i koje se moraju liječiti unaprijed, poput herpesa, toksoplazme, rubeole, citomegalije i klamidije. Prema razini protutijela, liječnik će donijeti zaključak - postoje li i treba li liječenje. Paralelno s krvlju, oba supružnika uzimaju bris za spolno prenosive infekcije - kod muškarca iz uretre, kod žene iz vagine.

Muškarcima se može savjetovati da uzmu analizu ejakulata (sperme) kako bi utvrdili pokretljivost i aktivnost sperme. Na ovom istraživanju za muškarce će biti dovršeno. Žena će proći niz testova i postupaka. Pokazan joj je krvni test za hormone, posebno ako je menstrualni ciklus nepravilan i postoje poremećaji težine.

Pored toga, provodi se opći test krvi (vidi broj krvnih stanica i hemoglobina) i koagulacija krvi, kao i analiza mokraće.
Osim analiza, liječnik će provesti ženu kolposkopiju - pregled vagine i grlića maternice u posebnim ogledalima na ginekološkoj stolici, ručno će pregledati stanje dodataka i maternice. tada se provodi ultrazvuk zdjeličnih organa - to omogućuje procjenu rada jajnika. Prisutnost folikula, stanje sluznice maternice i spremnost žene da rodi plod.

Provodimo cijepljenje.

Bolesna trudnica je neugodna. A ponekad je opasno i za njegov život i za nerođeno dijete. Prije trudnoće, potrebno je cijepiti - pogotovo ako niste imali boginje, rubeole i ospice - one uzrokuju malformacije fetusa. Pored njih, trebat će vam i polio cjepivo s ubijenim cjepivom (IPV), cjepivo protiv hepatitisa B i ADS-a, ako to niste učinili svakih 10 godina prema planu od 16. rođendana. Uz to, preporučuje se cijepiti protiv gripe, jer dio trudnoće nekako pada za hladnu sezonu.

Stvaramo atmosferu.

Faza planiranja obično traje tri do 6 mjeseci. U ovom trenutku liječnik će preporučiti početak zdravog načina života - prestanite pušiti i alkohol za oba partnera, ispravite prehranu, preferirajući prave i prirodne proizvode. Morat ćete uzeti jedan vitamin i nije loše, ako se prijavite u teretanu i napunite mišiće trbuha, leđa i nogu, stvarno će vam trebati.

Pokušajte biti manje nervozni, posebno na poslu ili ga, ako je moguće, promijenite u smireniji. Pokušajte napustiti saunu u fazi planiranja (pregrijavanje negativno utječe na spermu), posjete javnim bazenima - postoji rizik od infekcije. Opustite se puno i obratite pažnju jedno na drugo, a uskoro ćete na testu za trudnoću imati blago blago dvije pruge!

Sretno!

Dobijte više informacija o planiranju trudnoće

Pogledajte video: HOOK GRIP ZA MAKSIMALNA OPTEREĆENJA (Prosinac 2019).

Loading...